Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumat

Opiskelijatapahtumat ovat yksi keskeisin osa korkeakouluopiskelijoiden vapaa-ajan viettoa. Tapahtumissa tutustut uusiin ihmisiin, keräät ikimuistoisia kokemuksia ja tietenkin pääset pitämään hauskaa! PIRATE ry järjestää jäsenilleen monenlaisia tapahtumia koko lukuvuoden aikana – näihin pääset tutustumaan alta. Myös vapaa-ajan aktiivisuuteen kannustavia toimintapäiviä ja urheilutapahtumia järjestetään PIRATEn toimesta.

Approt ovat tapahtumatyyppi, jossa kierretään rastipaikkoja tai kohteita läpi, tavoitteena suorittaa ”tutkinto”. Tampereella järjestetään mm. Hämeenkadun Approt, Bubirundi ja Snäkkiappro. PIRATEn vakiintunut appro-tyylinen tapahtuma on Cirque De La Medicine.

Sitsit ovat akateemisia pöytäjuhlia. Sitseillä lauletaan lauluja, syödään ruokaa ja vietetään hauskaa aikaa yhdessä, tietysti tarkkojen sääntöjen mukaisesti. Sitsejä varten kannattaa hankkia PIRATEn oma laulukirja eli LauluHilkka! PIRATE järjestää sitsejä vaihtelevin teemoin yksin ja yhdessä muiden järjestöjen kanssa ympäri vuoden.

PIRATE ry:n tapahtumia

Cirque De La Medicine eli ”Cirque” on lääkisopiskelijoiden sekä terveysalan opiskelijoiden yhteinen appro-henkinen opiskelijatapahtuma: Ammatillinen yhteistyö alkaa jo opiskeluajoilta!

Ekskursiot tutustuttavat PIRATEn jäseniä muiden maiden kulttuureihin niin vapaa-ajalla kuin terveysalallakin. Ekskursioita järjestetään kerran vuodessa.

Glögitilaisuus on PIRATE ry:n perinteikkäästi järjestämä rentoutumistuokio joulun alla. Tilaisuus järjestetään toimiston läheisyydessä.

Iltavuoro on satunnaisesti järjestettävä istuskelu ravintoloissa tai kahviloissa pidettävä rento illanistujainen, jossa voit tutustua uusiin ihmisiin, viettää aikaa ystävien kanssa tai osallistua PIRATEn järjestämään ohjelmaan kuten tietovisoihin. Tietenkin opiskelijaetuisten tarjottavien merkeissä.

Kontaminaatio potkasee käyntiin uusien opiskelijoidemme vuoden, kun aloittavat pääsevät “kontaminoitumaan” opiskelijaelämään kasteen muodossa ja lausumaan oman valansa.

Kyykkä on perinteinen akateeminen talviurheilulaji jonka Akateemisen kyykän MM-kilpailut käydään vuosittain helmikuussa Hervannassa. Järjestämme yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa karsintoja, joista palkintona on joukkuepaikka tähän suureen urheilujuhlaan!

Lajikokeilut ovat eri tavoin toteutettuja matalankynnyksen urheilutapahtumia, joissa opiskelijamme pääsevät rennoissa tunnelmissa tutustumaan lajeihin, urheilemaan ja pelaamaan. Lajikokeiluja on toteutettu eri yritysten kanssa kuten ilmajooga ja twerk-tunnit, mutta järjestämme myös PIRATEn omaa vakiovuoroa keskiviikkoisin SportUnilla TAMKin Kaupin kampuksella.

Laskettelu reissut Sappeelle ovat jo useampana vuotena kannustaneet opiskelijoita rinteeseen. Yhdessä Urheiluseura Tolun kanssa järjestetyillä päiväreissuilla opiskelijat pakataan opiskelupäivän päätteeksi bussiin ja hurautetaan viettämään ilta rinteessä, palaten illaksi kotiin.

Leffaillat tuovat mukavaa ajanvietettä kaamoksen keskelle. Järjestämme leffailtoja yleensä yhteistyössä SOPUn kanssa. Leffailloissa katsotaan muutama osallistujien äänestämä elokuva leffaherkkujen kanssa. Miltä kuulostaisi vaikka jouluelokuvailta?

Munajahti starttaa hyvin kevään, kannustaa ulkoilemaan ja mahdollistaa hyvänmielisen kisailun, kun PIRATE piilottaa pääsijäismunia Tampereelle. Munia voi löytää vihjeiden perusteella ja näin lunastaa itselleen/ryhmälleen palkintoja!

Pakoputki on yksi PIRATE ry:n vuoden odotetuimpia opiskelijatapahtumia, joissa kierretään Tampereen lähiöpubeja bussien kyyditsemänä. Pakoputki päättyy aina PISTOT-bileisiin, joissa teema jatkuu Pakoputken teeman mukaisesti.

PIRATE ry:n vuosijuhlat eli ”vujut” järjestetään muutaman vuoden välein kunnioittamaan ainejärjestön pitkää ikää ja menneiden vuosien perinteitä. Tunnelmia PIRATEn 55-vuotisvuosijuhlista löydät kuvausseinältä, juhlasta ja jatkoilta. Myös 50-vuotisvuosijuhlien parhaat palat löytyy täältä.

PISTOT ovat kerran kuussa järjestettävät teemabileet vaihtuvin teemoin. PISTOT järjestetään yhdessä PIRATE ry:n, TIRO ry:n ja TTO ry:n kanssa. Tapahtumapaikkana toimii nykyisin Ravintolamaailma! Laita PISTOT seurantaan myös somessa.

Project-X on kotibiletapahtumamme, joka järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2021. Tapahtumassa suoritettiin etänä joukkueittain erilaisia rasteja ja pidettiin hauskaa!

Ruskareissu tuo syksyn sävyt ja raikkaan ulkoilun hyvässä seurassa osaksi alkanutta lukukautta. Pakkaamme opiskelijat bussiin ja hurautamme upeiden luontopolkujen ääreen tai lähdemme suoraan TAMKilta ulkoilemaan kauniiseen Tampereen luontoon syksyn kauneimpien sävyjen aikaan.

Savirieha & Lumirieha ovat aloittaville opiskelijoille puolivuosittain järjestettävät alkoholittomat rastitapahtumat, joissa uudet opiskelijat pistävät itsensä likoon ja tutustuvat samalla uusiin opiskelutovereihinsa sekä muihin järjestöihin ja alan toimijoihin.

Wappustartti on yhdessä TIRO ry:n ja TTO ry:n kanssa vuosittain järjestettävä vauhdikas aloitus vappuun rastikierroksen muodossa.

Tämän kaiken lisäksi olemme järjestäneet usein yhteistyössä muiden kanssa mm. hyväntekeväisyyskirppiksiä, vaalipaneeleja, koulutuksia ja koulutusmatkoja, erilaisia tempauksia, vierailuja mm. Turun terveysalanopiskelijoiden sitseille ja bileisiin, retkiä esim. Heurekaan, Trampoliini- ja FlowParkiin, saunailtoja mm. yhdishenkilöille, tuutoreille ja hallitustoiminnasta kiinnostuneille ja paljon muuta!

Turvallinen tila

PIRATE on koostanut periaatteet ja toimenpiteet turvallisesta tilasta pohjaksi kaikelle
toiminnalle. Tarkoituksena on, että jokaisella jäsenellä ja tapahtumiin osallistuvalla
henkilöllä on turvallinen ja arvostettu olo juuri sellaisena kuin on. Lue lisää täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *