Siirry suoraan sisältöön

Syyskokous

PIRATE ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa 25.10.2021 klo 16:30 eteenpäin TAMKilla Teiskontien puoleisen infon viereisessä auditoriossa E1-06. Kokouksessa käydään läpi vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valitaan vuoden 2022 uusi hallitus.

Syyskokouksessa jokaisella varsinaisella jäsenmaksun maksaneella jäsenellä on äänioikeus vaaleissa ja äänestyksissä. Kannatus- ja kunniajäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Läsnäolo- ja puheoikeus voidaan myöntää pyynnöstä myös sidosryhmän edustajille / tarkkailijoille.

Päätökset tehdään yksikertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan, arvotaan. Äänestys on suoritettava suljettuna lippuäänestyksenä, mikäli kaksi kokouksen äänivaltaista osanottajaa sitä vaatii. Henkilövaali suoritetaan aina suljettuna lippuäänestyksenä.

Syyskokouksen esityslista on nähtävillä yhdistyksen ilmoitustaululla TAMKin juhlasalin D1-04 vieressä vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi (2) ääntenlaskijaa.
  2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  3. Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi.
  4. Päätetään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma.
  5. Päätetään seuraavan vuoden talousarvio.
  6. Päätetään seuraavan vuoden jäsenmaksujen ja kannatusjäsenmaksujen suuruus.
  7. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle henkilökohtainen varahenkilö.
  8. Valitaan opiskelijayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolmesta yhteentoista (3-11) hallituksen jäsentä. Hallituksen puheenjohtajan tulee olla yli kahdeksantoista (18) vuotias.
  9. Käsitellään aloitteet ja hallituksen niistä antamat lausunnot.
  10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Huomioithan, että kokous kestää noin klo 16:30-20:00

Hallituksen valinta

Hallitukseen voidaan valita vain henkilö, joka on valintahetkellä opiskelijayhdistyksen varsinainen jäsen, mutta mitään muita vaatimuksia hallitukseen hakevalle opiskelijalle ei ole. Vaaleissa valitaan ensin puheenjohtaja, sitten varapuheenjohtaja ja lopulta 8-11 hallituksen jäsentä. Nämä kaikki vaalit suoritetaan erillisinä vaaleina ja niissä ehdolle voi asettua kuka tahansa, niin opintonsa vasta aloittanut kun pidemmälle edennyt opiskelija, riippumatta siitä mitä terveysalaa opiskelee.

Puheenjohtajan vaalissa, mikäli ehdokkaita tulee enemmän kuin yksi, valitaan yhdistyksen puheenjohtajalla suljetulla lippuäänestyksellä, jossa jokaisella läsnäolevalla äänioikeutetulla on käytössään yksi ääni, jota tulee käyttää henkilökohtaisesti. Mikäli äänestystulos suljetussa lippuäänestyksessä menee tasan, ratkaisee arpa saman äänestystuloksen saaneiden kesken. Varapuheenjohtajan vaalissa toimitaan samoin kuin puheenjohtajan vaalissa.

Hallituksen jäsenten vaaleissa ääniä saa antaa niin monta, kun valittavia paikkoja on. Eli jos valitaan 11 hallituksen jäsentä ja hakijoita on esim. 22, saat antaa 11 eri ihmiselle äänen. Saat siis äänestää yhtä ihmistä vain kerran. Mikäli hallituksen jäsenten vaalissa viimeisiin paikkoihin on useampia ehdokkaita kuin paikkoja, ja ehdokkaista useammalla kuin kahdella on sama äänimäärä, tulee suorittaa toinen äänestyskierros näiden ehdokkaiden välillä. Mikäli kaikilla ehdolle asettuneilla on sama äänimäärä, tilanteen ratkaisee arpa.

Mikäli haet hallitukseen, varaathan mahdollisuuksiesi mukaan kokouksen jälkeisenkin ajan vapaaksi. Mikäli tulet valituksi hallitukseen, on hyvä jos voit jäädä paikalle uuden hallituksen ryhmäytymiseen.

Aloiteoikeus

Jokaisella opiskelijayhdistyksen jäsenellä on aloiteoikeus opiskelijayhdistyksen sekä hallituksen kokouksiin. Opiskelijayhdistyksen kokouksiin tehtävä aloite osoitetaan hallituksen puheenjohtajalle. Aloite käsitellään seuraavassa mahdollisessa opiskelijayhdistyksen kokouksessa. Opiskelijayhdistyksen kokouksiin aloitteet on jätettävä kirjallisesti neljätoista (14) vuorokautta ennen opiskelijayhdistyksen kokousta.